Välkommen på kollegialt utbyte: Att göra interkulturellt

Illustration från Canvas på en grupp människor.

På Att göra interkulturellt-träffen står implementering av interkulturellt ledarskap och förhållningssätt i kommun och civilsamhälle i fokus. Våra inbjudna experterna delar med sig av kunskap och erfarenheter. Du som deltar ges möjlighet att reflektera kring aktuella utmaningar, dilemman och intressanta lösningar från din arbetsvardag.

Utifrån höstens tema, interkulturellt ledarskap och barnrätt, djupdyker vi i följande frågeställningar:

  • Vad är kopplingen mellan barnrätt och interkulturellt ledarskap?

  • Hur kan det interkulturella förhållningssättet bidra till att förbättra social- och utbildningsförvaltnings bemötande, bedömning och narrativ kring barn och ungas rättigheter och behov?

  • Hur påverkas barn och unga samt arbetet i kommun och civilsamhälle om vi skiftar fokus från jämlikhet till likvärdighet?

PROGRAM OCH MEDVERKANDE:

  • Introduktion med Helena Rojas, människorättsstrateg, Botkyrka kommun, Karianne Stensrud, kvalitetschef, Botkyrka kommun och Johanna Palmstierna, utvecklingsledare, Linköpings kommun

  • Fallstudie med Antidiskrimineringsbyrån Syd

  • Samtal med Natsnet Kiflemariam, barnombudsman, Botkyrka kommun

  • Diskussioner i break-out rooms

Moderator: Evelina Lundqvist

Träffen är öppen för medarbetare i kommun och civilsamhälle som arbetar med barn och unga, inom utbildning och sociala frågor. Extra välkomna är medlemmar i Interkulturella Städer Sverige samt de som gått NET-IDEAs utbildning i Interkulturellt ledarskap eller Mångkulturellt centrums utbildning Interkulturellt Botkyrka fritt från rasism och diskriminering.

Tema, HÖSTEN 2023 i NET-IDEA-projektet: Med interkulturellt förhållningssätt i fokus: Hur löser vi dilemman kring bemötande, bedömning och narrativ kopplat till barn och ungas behov och rättigheter hos social- och utbildningsförvaltning?

När? Var? Hur?

12 september, 2023 // 14:30-16:00

HYBRIDTRÄFF: Första timmen träffas ALLA gemensamt på Zoom sista halvtimmen är frivillig och avsatt för reflektion och nätverkande - online eller på plats tillsammans med kollegor.

Kostnadsfritt. Begränsat antal platser. Obligatorisk anmälan.

 

Träffen genomförs inom projektet NET-IDEA (Network of European Towns for Interculturalism, Diversity, Equality & Anti-Discrimination). Projektet finansieras av EU-kommissionen.

Logotyper Interkulturella Städer Sverige, Linköpings kommun och Botkyrka kommun.

Det svenska partnerskapet inom NET-IDEA drivs av Interkulturella Städer Sverige i samarbete med Linköpings kommun och Botkyrka kommun.